Chokladkaka med punschgrädde samt jordgubbar (efterrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Chokladkaka med punschgrädde samt jordgubbar (efterrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 175 gram

      Smör
    • 100 gram

      Mörk choklad (<70%)
    • 1 dl

      Strösocker
    • 2 styck

      Ägg
    •  

      Muffinsformar (papper)
    • Tillbehör:
    • 1 dl

      Vispgrädde
    • 3 cl

      Punsch
    • 5 dl

      Jordgubbar (färska)
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C.
    2. Smöra in muffinsformarna. Smält smör och chokladen försiktigt i en kastrull.
    3. Vispa socker och ägg poröst. Blanda med chokladsmöret och häll ner smeten i formarna. Grädda chokladkakorna i cirka 20 minuter.
    4. Vispa under tiden grädde och rör ner punsch.
    5. Skär jordgubbarna i klyftor och lägg i en hög på tallriken. Gör små ägg av grädden och placera bredvid jordgubbarna. Ta ur chokladkakan ur formarna och placera bredvid grädden. Servera.

KOCK: Rent-a-ChefRent-a-Chef

Uppdragsgivare:www.rentachef.nuwww.rentachef.nu

Meny à la Rent a Chef:

Att tänka på när du väljer passande dryck

Chokladiga bakverk t.ex. kladdkaka är som regel uppskattade efterrätter. Rätterna är kaloririka och mäktiga varför små portioner ofta är till fördel. Passar bäst efter lättare huvudrätter.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss