Cheddarsamosas

Cheddarsamosas

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 5 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    5 Antal portioner

    • 5 styck

      Filodegsark (50x25cm)
    • 150 gram

      Cheddarost (lagrad)
    •  

      Matolja
    •  

      Bakplåtspapper
    •  

      Ger 5 st/portion
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 225ºC. Tina deg enligt förpackningen. Riv cheddarost. Skär varje ark i cirka 10 cm breda remsor.

    2. Lägg en liten hög ost i mitten på varje degremsa. Vik den nedre kanten till strax under mitten så att en trekant bildas. Vik upp den trekanten mot den översta kanten. Fortsätt vika och gör en ny trekant. Pensla med lite vatten på sista fliken och vik in.

    3. Lägg paketen med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med olja och grädda i mitten av ugnen cirka 5 minuter tills de får fin färg.

KOCK: Markus AujalayMarkus Aujalay

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.

Kommentar
Om oss