Chakalaka

Chakalaka

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 2 styck

      Gul lök
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 1 styck

      Chilifrukt (röd)
    • 1 styck

      Paprika (grön)
    • 1 styck

      Paprika (gul)
    • 1 styck

      Paprika (röd)
    • 500 gram

      Morötter
    • 400 gram

      Vitkål
    • 120 gram

      Gröna ärter (frysta)
    •  

      Olivolja
    • 2 tsk

      Paprikapulver
    • 1 tsk

      Kajennpepparpulver
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skala och hacka lök och vitlök, fräs tillsammans med hackad röd chili i lite olivolja. Tillsätt paprikapulver och kajennpeppar och fräs under omrörning i 2-3 minuter.
    2. Tillsätt lite mer olja, skalade skivade morötter, strimlad vitkål och paprika. Stek tills grönsakerna mjuknar, tillsätt ärtorna och servera med kokt ris.

KOCK: Michael KrantzMichael Krantz

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Chakalaka är en sydafrikansk rätt som serveras precis som den är tillsammans med ris, eller som tillbehör till exempelvis kyckling eller kött. Rätten är god både varm och kall, bäst blir smaken om den får stå till sig någon timma.
Kommentar
Om oss