Cassataglass – italiensk klassikerBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Cassataglass – italiensk klassiker

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h( + 4 h )

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Portioner

    • 6 styck

      Ägg (gula)
    • 1 dl

      Florsocker
    • 5 dl

      Vispgrädde
    • 50 gram

      Kakfyllning
    • 50 gram

      Cocktailbär (rött)
    • 1 dl

      Sötmandel (hackad)
    • 0.75 dl

      Apelsinlikör
  • Gör så här:
    1. Lägg cocktailbär, kakfyllning och sötmandel i likör i cirka 45 minuter.

    2. Vispa grädde till hårt skum.

    3. Vispa äggulor och socker pösigt och vitt. Tillsätt lagen med frukt och mandel. Vänd ner grädde.

    4. Klä en brödform el. skål med plastfilm och häll i smeten. Ställ in i frysen minst 3-4 timmar.

    5. Låt gärna stå i rumstemperatur att mjukna cirka 30 minuter innan servering. Lägg upp glassen.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

För alkoholfri variant kan apelsinlikören bytas ut mot konc. apelsinjuice. Även finhackad mörk choklad och russin är vanligt och passande gott som fyllning i glassen. Tillsätt ca 50 gram av vardera (till 8 personer) för den som föredrar detta.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Moussaka - grekisk klassiker
Om oss