Caponata med färsk tonfisk

Caponata med färsk tonfisk

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min( + 3 h )

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    12 Bufféportioner

    • 2 styck

      Aubergine
    • 0.50 dl

      Olivolja
    • 6 stjälk

      Blekselleri
    • 200 gram

      Oliver (gröna)
    • 50 gram

      Russin
    • 50 gram

      Pinjenötter
    • 3 msk

      Kapris
    • 2 msk

      Balsamvinäger
    •  

      Salt & peppar
    • 12 styck

      Tomater (kvist-)
    • Marinad:
    • 2 msk

      Honung (acasia)
    • 400 gram

      Tonfiskfilé (färsk)
  • Gör så här:
    1. Blanda marinaden till tonfisken, halstra fisken i torr stekpanna. Lägg i marinaden och låt ligga i kylen över natten.
    2. Blötlägg russinen i lite vatten. Skär aubergin i småtärningar, selleri i skivor.
    3. Stek aubergintärningarna i olivolja, tillsätt selleri, hackade oliver, avrunna russin, pinjenötter och kapris.
    4. Slå på balsamvinägern, smaka av med salt, peppar och låt svalna. 
    5. Servera caponatan med tunna skivor av tonfisken och en kvisttomat.

KOCK: Michael KrantzMichael Krantz

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Du kan med fördel laga rätten en dag innan servering. Fisken blir godast om den får ligga i marinaden, samma med caponatan som bara blir bättre dagen efter.
Kommentar
Om oss