Cajunstekt kycklinglårfile med varm caesarpotatisBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Cajunstekt kycklinglårfile med varm caesarpotatis

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 700 gram

      Kycklinglårfilé
    • 1 burk

      Blackened Steak Magic (cajunkrydda)
    • 1 msk

      Smör till stekning
    • 1 msk

      Matolja till stekning
    • 0.60 kilo

      Mandelpotatis
    • 1 huvud

      Romansallat
    • 2 dl

      Crème fraiche
    • 3 styck

      Sardellfilé (inlagd)
    • 0.50 dl

      Parmesan (nyriven)
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 4 msk

      Olivolja
    • Garnering:
    •  

      Brödkrutonger
    •  

      Parmesanost
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 220°C.
       
    2. Skölj och dela mandelpotatis. Lägg i en ugnsfast form. Ringla över olja och salta.
       
    3. Sätt in i ugn i cirka 25 minuter.
       
    4. Bryt bitar av romansallad och lägg i kallt vatten.
       
    5. Vänd kycklinglårfilé i kryddblandning. Stek i smör och olja 5-6 minuter på varje sida.
       
    6. Blanda creme fraiche, sardeller och vitlök i en kastrull. Koka upp, vänd i parmesan.
       
    7. Blanda potatis med dressing och roman, lägg snabbt på tallrik. Kyckling på. Avsluta med krutonger och hyvlad parmesan.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kryddhetta skapas av curry, kryddpeppar, chili och andra starka kryddor. Hit räknas även tydligt kryddiga fågelrätter, även om inte kryddningen skapar hetta i munnen. Kryddig mat ställer speciella krav på dryckesval.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Varm apelsinglögg
0 voting
Varm majsmix

Varm majsmix

15 minEnkelt

Om oss