Butterfield´s Mushroom Bisque (champinjonsoppa)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Butterfield´s Mushroom Bisque (champinjonsoppa)

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 2 liter

      Champinjoner (färska)
    • 1 st stor

      Gul lök
    • 150 gram

      Smör
    • 1 liter

      Vispgrädde
    • 1 msk

      Balsamvinäger
    • 2 msk

      Kantarellfond (konc)
    • 0.50 dl

      Persilja (finhackad)
    • 2 msk

      Konjak/brandy
    • Tillbehör:
    •  

      Vitt matbröd
  • Gör så här:
    1. Skala och hacka lök. Hacka persilja.
      Rensa svampen och skär i skivor.

    2. Stek på medelhög värme svamp och lök (utan matfett) i en stekkastrull tills den färg. Tillsätt smör och stek ytterligare ett par minuter.

    3. Tillsätt grädde, fond, persilja och balsam­vinäger. Låt småkoka i 15 minuter.

    4. Häll soppan i en matberedare och mixa tills den blivit slät och fin. Häll tillbaka i kastrull.

    5. Tillsätt konjak och låt koka upp.
      Smaka av med salt och peppar.
      Garnera med lite hackad persilja.
      Servera med ett gott vitt bröd till.

    Halvera mängden om soppan skall serveras som förrätt.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter är oftast smakrika. Salta, syrliga, söta och beska (sallad) ingredienser och smaksättare blandas om vartannat i såväl naturella som tillagade rätter. Antalet ingredienser är ofta många i en sallad. Sallader är ofta kraftfulla,   LÄS MER
Kockens tips!

Butterfield´s är en restaurang på Sunset Blvd, West Hollywood, känd för denna soppa och för sina brunches.

Om man så vill, kan hälften av grädden bytas ut mot mjölk.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Tony Roma´s Baby Backribs
Om oss