Bulgur med pumpa & lammspettBild av Michael Krantz

Bulgur med pumpa & lammspett

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min( + 20 min )

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 port

    • 0.50 styck

      Pumpa
    • 3 dl

      Bulgur
    • 1 styck

      Grönsaksbuljongtärning
    • 1 dl

      Persilja (finhackad)
    • 1 styck

      Paprika
    • 150 gram

      Fetaost
    • 400 gram

      Lammfärs
    • 2 styck

      Vitlöksklyftor
    • 1 styck

      Lök (gul el. röd)
    • 2 tsk

      Paprikapulver
    • 1 msk

      Sambal oelek
    •  

      Pumpafrön
  • Gör så här:
    1. Skär bort skalet på pumpan och dela sedan köttet i små bitar. Om ni vill servera direkt ur pumpan så skär bort ett lock och gröp ur den. Ta även hand om pumpans frön*
    2. Lägg pumpaköttet i en ugnsform och ringla över olja. Baka dem i ugnen i 200°C i 15-20 minuter.
    3. Koka bulgur enligt förpackningens anvisning (eller använd gårdagens)  Låt gärna en buljongtärning koka med. 
    4. Lammspett: Blanda ihop färs, pressad vitlök, finhackad lök, paprikapulver och sambal i en bunke. Salta, peppra och trä upp på spett. 
    5. Stek i panna eller i ugnen samtidigt med pumpabitarna.
    6. Skär och hacka persilja, salladslök och paprika. Blanda med bulgur, pumpa och toppa med granatäpplekärnorna, pumpfrö och smula över fetaost. Servera med lammspett.

KOCK: Kristin JohanssonKristin Johansson

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Tips: Testa att byta ut lammfärs mot viltfärs eller formbar vegofärs.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Bulgur med pumpa & lammspett
0 voting
Grillat lammspett
Om oss