Brytsemlor

Brytsemlor

  • 0 voting
    0Recension
    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    15 stycken

    • 25 gram

      Jäst (färsk)
    • 2.50 dl

      Mjölk
    • 1 styck

      Ägg
    • 1 dl

      Strösocker
    • 100 gram

      Smör
    •  

      Salt
    • 2 tsk

      Kardemumma (mald)
    • 510 gram

      Vetemjöl
    • 1 styck

      Ägg till pensling
    • Fyllning:
    • 100 gram

      Mandelmassa
    • 3 dl

      Grädde
    • Topping:
    •  

      Florsocker
  • Gör så här:
    Smula jästen i en bunke, slå på mjölk och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt ägg, socker, smöret i bitar, salt, kardemumma och mjöl. Bearbeta degen kraftigt tills den blir smidig, 10 minuter. Låt jäsa under plast till dubbel storlek, minst 30 minuter.

    Ta upp degen på bakbord, dela i 16 bitar. Rulla till släta bullar. Lägg ganska tätt på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 230 grader.

    Pensla försiktigt med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen 10 minuter. Låt bullarna kallna.

    Skär av ett lock med vass kniv. Gröpa ur lite av inkråmet och fyll med mandelmassa utförd med 0,5 dl grädde. Vispa resten av grädden. Spritsa semlorna. Sätt på locket och avsluta med siktat florsocker.

KOCK: Kristin JohanssonKristin Johansson

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Om oss