Bresaolaknyten med äpple och ingefära (buffé)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Bresaolaknyten med äpple och ingefära (buffé)

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min

    • 6 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Antal styck

    • 8 skiva

      Bresaola
    • 1.50 styck

      Äpple (rött, syrligt)
    • 20 gram

      Ingefära (inlagd)
    • 100 gram

      Philadelphiaost
    •  

      Salt
    •  

      Tandpetare
  • Gör så här:
    1. Kärna ur äpple. Finhacka hälften. Finhacka ingefära.

    2. Blanda äppelhacket och ingefära med philadelphiaost. Salta.

    3. Fördela röran på skinkskivorna. Rulla ihop. Fäst ihop med tandpetare och garnera med äppelskivor.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

En normalportion huvudrätt väger ungefär 500 gram. På en buffé bör man räkna med mera, upp till 1 kg tillagad mat per portion om det skall vara rikligt och för att man ofta äter mer vid buffé, samt att åtgången av olika rätter är ojämt fördelat. Naturligtvis blir det då rester över.

Rekommendation: Spara önskade bufférätter i Menyse och räkna ihop att summa vikt blir mellan 500 gram till 1 kg per gäst. Justera vid behov mängderna genom att ändra antalet portioner.

Kommentar
Om oss