Bräckt falukorv med stekt ägg och tomat (frukost)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Bräckt falukorv med stekt ägg och tomat (frukost)

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 12 skiva

      Falukorv
    • 4 styck

      Ägg
    • 2 styck

      Tomater
    •  

      Matfett till stekning
    • Tillbehörsalternativ:
    •  

      Ketchup
    •  

      Chilisås
    •  

      Senap
    •  

      HP-sås
    •  

      Worcestershiresås
  • Gör så här:
    1. Ta bort skinnet på falukorven och skär i 1 cm tjocka skivor. Halvera tomaterna.
       
    2. Hetta upp matfett i panna på medelvärme.
      Lägg tomaterna med insidan nedåt och stek samtidigt ägg och bräck falukorv.
      Vänd korven.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

ALTERNATIV

Bräckt falukorvsmacka med stekt ägg

Bräckt falukorvsmacka med stekt ägg

  • 15 min
  • 12 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!

Komlettera gärna med rostat bröd.
Att "bräcka" innebär att hastigt lättsteka vanligtvis utan extra fett. T.ex. bräckt skinka, bräckt falukorv eller bräckt kassler. Att "bräcka" egentligen = ett brott eller bristning genom tryck/slag.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Bräckt falukorv med bönor
Om oss