Bräckt falukorv med bönchiliBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Bräckt falukorv med bönchili

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Falukorv
    • 1 styck

      Gul lök
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 800 gram

      Vita bönor burk (med spad)
    • 200 gram

      Krossade tomater
    • 4 msk

      Ketchup
    •  

      Matfett till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • Tillvalsalternativ:
    •  

      Majskorn (burk)
    •  

      Potatis
  • Gör så här:
    1. Ta bort skinnet på falukorven och skär i cm-stora skivor. Häll bort en del av bönspadet om tjockare bönchili önskas (den blir annars soppliknande).
       
    2. Skala och finhacka lök. Fräs lök och vitlök mjuk (ca 3 min) i panna på medelvärme.
       
    3. Häll lök, bönor, krossade tomater och ketchup i en kastrull. Låt småputtra i 10 minuter. Salta och peppra.
       
    4. Bräck (lättstek) falukorv på båda sidorna i panna på medelvärme. Fett behövs inte till vanlig falukorv, men till lågfettsvarianter.
      Bränn inte korven.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

ALTERNATIV

Bräckt falukorvsmacka med stekt ägg

Bräckt falukorvsmacka med stekt ägg

  • 15 min
  • 12 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är ofta salta. Mittdelskött som filé och kotlett utan fettkant eller bakdelskött som skinka och lår är magert kött. Köttet kan vara rimmat, salt från början som för kassler, eller så saltar   LÄS MER
Kockens tips!

Man kan komlettera med kokt potatis. Minska i så fall mängden bönor med hälften. Majskorn går också bra. Enklaste varianten är att endast bräcka falukorven och servera uppvärmda bönor till. Komplettera i så fall gärna med ett stekt ägg.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Bräckt falukorv med bönor
Om oss