3 h
15 Ingredienser
Avancerat
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Antal portioner
600 gram
Högrev/bog/oxbringa1.50 liter
Vatten till soppa1 klyfta
Vitlök0.50 styck
Purjolök8 kvist
Persilja6 korn
Vitpeppar (hel)1 tsk
Salt3 st stor
Rödbetor1 styck
Potatis50 gram
Rotselleri1 styck
Gul lök150 gram
Vitkål1 styck
Morot1 msk
Vinäger2 dl
Crème fraicheKOCK: SpisaSpisa
Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu
Borsjtj lagas på en mångfald sätt. Den enda "gemensamma nämnaren" är att det finns rödbetor med. Grönsaker och rotfrukter kan nästan vara vad som helst. Ofta utesluts kött, även om detta ingår i orginalet, liksom smetana. Borsjtj är även en polsk klassiker.