BönenchiladaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Bönenchilada

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Tortilla (mjuka)
    • 400 gram

      Fläskfärs
    • 1 förp.

      Taco spicemix
    • 400 gram

      Svarta bönor burk (med spad)
    • 2 styck

      Salladslök
    • 7 styck

      Tomater
    • 1 styck

      Jalapeño (färsk)
    • 4 dl

      Crème fraiche
    • 120 gram

      Port Salut
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200ºC.

    2. Stek köttfärs i matfett på medelhög värme i några minuter tills den är genomstekt. Finfördela med en trägaffel. Häll på kryddmixen och följ anvisning på paketet.

    3. Mosa bönorna och lägg på tortillabröden. Placera en klick köttfärs ovanpå bönröran, rulla ihop och lägg på ett ugnssäkert fat. Riv/skiva över ost och gratinera i ugn tills osten smält och är bubblig. Det tar 10-15 minuter.

    4. Hacka tomater, salladslök och jalapenos i småbitar. Servera denna salsa och crème fraiche som tillbehör till enchiladan.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Texmex är vanligtvis kraftfull, smakrik mat. Däremot är risrätter oftare magrare, mindre kaloririka och vanligen mildare anrättningar.   LÄS MER
Kockens tips!

Enchilada (spanska = kryddad med chili), är en mexikansk maträtt som består av tunn majspannkaka (tortilla), med köttfärs- och grönsaksfyllning, kryddad med chilipeppar.

Kommentar
Om oss