Bondomelett (restomelett)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Bondomelett (restomelett)

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    2 Antal portioner

    • 3 styck

      Ägg
    • 75 gram

      Rökt fläsk (el. rimmat)
    • 2 styck

      Potatis (kokt)
    • 0.50 styck

      Gul lök
    • 2 msk

      Vatten
    •  

      Gräslök (hackad)
    •  

      Matfett till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 2 styck

      Tomater
  • Gör så här:
    1. Skär fläsket i tärningar och stek det knaprigt i panna på medelhög värme.
       
    2. Skala och hacka lök. Tärna potatis.
      Lägg i pannan och stek några minuter.
       
    3. Vispa ägg, vatten och salt lätt med gaffel.
      Sänk värmen. Häll smeten i pannan.
      Rör med gaffel i den stelnande smeten,
      så att all lös smet når botten.
      Grädda tills omeletten nästan stannat.
       
    4. Mal över peppar, strö över gräslök.
      Servera omeletten het ur pannan.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Bondomelett kallas också "restomelett", då det är ett utmärkt sätt att ta tillvara rester. Dvs det man har blandar man i omeletten.

 

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Bondomelett - grundrecept
Om oss