Bondomelett - grundrecept (lätt måltid)

Bondomelett - grundrecept (lätt måltid)

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Ägg
    • 150 gram

      Rökt fläsk (el. rimmat)
    • 3 styck

      Potatis (kokt)
    • 1 styck

      Gul lök
    • 4 msk

      Vatten
    • 2 msk

      Gräslök (hackad)
    • 2 krm

      Salt
    • 1 msk

      Matfett till stekning
    •  

      Vitpeppar till smaksättn.
    • Tillbehör:
    • 4 styck

      Tomater
  • Gör så här:
    1. Skär fläsket i tärningar och stek det knaprigt i panna på medelhög värme.

    2. Skala och hacka löken och tärna potatisen i tärningar och lägg i pannan. Stek i ytterligare några minuter.

    3. Vispa ägg, vatten och salt lätt med gaffel. Tillför ett par varv med pepparkvarn. Häll smeten över fräset i pannan. Sänk till medellåg värme.

    4. Rör med gaffel i den stelnande smeten, så att all lös smet når botten. Grädda tills omeletten nästan stannat.

    5. Mal över extra peppar, strö på gräslök. Servera omeletten het ur pannan och gärna färska grönsaker, sallad eller rivna rotsaker till.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Bondomelett kallas också "restomelett", då det är ett utmärkt sätt att ta tillvara rester. Dvs det man har blandar man i omeletten. Här redovisas orginalreceptet.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kalkonsallad (lätt måltid)
0 voting
Bondomelett - grundrecept
Om oss