Bollito misto med bagnet verde

Bollito misto med bagnet verde

  • 0 voting
    0Recension
    • 2 h

    • 19 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Portioner

    • 1 kilo

      Högrev (nöt/oxe)
    • 500 gram

      Kalvbog
    • 4 styck

      Kycklingbröst
    • 300 gram

      Chorizo (färsk)
    • 3 styck

      Morot
    • 4 stjälk

      Stjälkselleri
    • 2 styck

      Gul lök
    • 1 st liten

      Purjolök
    • 10 korn

      Vitpeppar (hel)
    • 2 kvist

      Timjan
    • 1 kruka

      Persilja
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 2 tsk

      Kapris
    • 2 styck

      Sardellfilé (inlagd)
    • 1 skiva

      Vitt matbröd
    • 3 msk

      Vinäger
    • 1 styck

      Ägg
    • 2 dl

      Olivolja
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Koka upp vatten i en stor kastrull. Lägg i pepparkorn och högrev. Koka sakta i cirka 40 minuter. Lägg i kalvköttet. Koka sakta i cirka 1 timme.

    2. Skala morot, purjolök och lök. Lägg i grytan tillsammans med blekselleri. Koka i 10 minuter. Lägg i kycklingbröst. Koka sakta i 10 minuter. Skär några snitt i korvar. Lägg i grytan. Koka sakta i 10 minuter.

    3. Tag upp kött och grönsaker. Smaka av buljongen med salt och peppar. Skär kött, korv och kyckling i skivor. Lägg upp på fat tillsammans med grönsakerna. Häll upp buljongen i en skål och servera bredvid.

    4. Koka ägg. Lägg persilja, vitlök, kapris och sardeller i en matberedare. Dela äggula och vita. Lägg i gulan i matberedaren.

    5. Blötlägg bröd i vinäger. Lägg i matberedaren. Mixa till en massa. Rör ner olivolja i en stråle under mixning. Smaka av med salt och peppar.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Oxköttsrätter är oftast smakrika, vare sig rätten är mager eller kaloririk. Dels är köttet smakrikt, dels tillbehören. Sött, surt och salt blandas om vartannat. Såserna är smakrika på olika sätt, liksom tillbehören.  LÄS MER
Kockens tips!

Husmanskost från Italien.

Kommentar
Om oss