1 h
10 Ingredienser
Medel
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
6 Antal portioner
3 st stor
Böckling (varmrökt)1 dl
Vatten0.50 msk
Fiskfond (konc)el. buljongtärning
4 styck
Gelatinblad2 dl
Gräddfil0.50 knippe
Gräslök3 styck
TomaterHårt bröd
Matberedare
KOCK: ChädströmChädström
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
Skålla tomater: Koka upp vatten. Lägg ner tomaterna i 5-10 sekunder. Ta upp och skölj i kallt vatten. Skala dem.
Karin Chädström, född 1925 i Småland, var en känd kallskänka i Stockholm från 1945 till 1990. Hon arbetade i tur och ordning på Berns Salonger, Stadshuskällaren, Carlton Hotel, Riche, Appolonia Hotel, Operakällaren, Hasselbacken och Källaren Diana.