Böcklingmousse med gräslökssås i tomatBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Böcklingmousse med gräslökssås i tomat

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    6 Antal portioner

    • 3 st stor

      Böckling (varmrökt)
    • 1 dl

      Vatten
    • 0.50 msk

      Fiskfond (konc)
    •  

      el. buljongtärning
    • 4 styck

      Gelatinblad
    • Sås:
    • 2 dl

      Gräddfil
    • 0.50 knippe

      Gräslök
    • 3 styck

      Tomater
    • Tillbehör:
    •  

      Hårt bröd
    •  

      Matberedare
  • Gör så här:
    1. Rensa böcklingen noga.

    2. Blötlägg gelatinblad i kallt vatten.
      Koka upp vattnet med fond.
      Ta upp gelatinbladen och lös upp dem i buljongen. Låt buljongen svalna lite.

    3. Mixa böcklingen i matberedare eller med mixerstav. Tillsätt buljongen. Mixa slätt.
      Låt moussen stelna i kylskåp (30 min+).

    4. Blanda gräddfil med hackad gräslök.
      Skålla tomaterna (ej nödvändigt).
      Halvera tomater och gröp ur innanmätet.
      Fyll tomathalvorna med gräddfilssås.

    5. Forma moussen med två varma mat­skedar.
      Skölj dem ibland i varmt vatten.
      Lägg upp på tallrikar.

KOCK: ChädströmChädström

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Neutrala rätter saknar inte smak, men de har ingen tydlig enskild smak. Rätterna kan vara svåra att avskilja från andra smakgrupper. Avgörande är som regel att inte tillbehören har någon utpräglad smak. Fisken har som regel neutral, mild s  LÄS MER
Kockens tips!

Skålla tomater: Koka upp vatten. Lägg ner tomaterna i 5-10 sekunder. Ta upp och skölj i kallt vatten. Skala dem.

Karin Chädström, född 1925 i Småland, var en känd kallskänka i Stockholm från 1945 till 1990. Hon arbetade i tur och ordning på Berns Salonger, Stadshuskällaren, Carlton Hotel, Riche, Appolonia Hotel, Operakällaren, Hasselbacken och Källaren Diana.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Annes böcklingmousse
Om oss