BLODIG pudding med granatäpple, kassler och spenatBild av Martin Hanner, Spisa.nu

BLODIG pudding med granatäpple, kassler och spenat

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 30 min

    • 17 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 5 dl

      Grisblod
    • 3.50 dl

      Lättöl
    • 3.50 dl

      el. buljong/fond
    • 3.50 dl

      Rågmjöl (grovt)
    • 1 styck

      Rödlök
    • 50 gram

      Späck
    • 1 styck

      Äpple (syrligt)
    • 0.50 dl

      Smör (smält)
    • 0.50 dl

      Sirap
    • 0.50 msk

      Salt
    • 0.50 tsk

      Ingefära (mald)
    • 0.25 tsk

      Vitpeppar
    • 0.25 tsk

      Kryddpeppar
    • 2 styck

      Granatäpple
    • 120 gram

      Kassler
    • 70 gram

      Babyspenat (färsk)
    • 2 msk

      Smör till stekning
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C.
       
    2. Skala, kärna ur och finhacka äpple. Skär späck i tärningar. Skala och finhacka lök.
       
    3. Sila blod och blanda med öl (eller buljong) och rågmjöl. Blanda alla ingredienser utom späcket och äpplet.
      Vispa kraftigt. Rör i späcket och äppeltärningarna.
       
    4. Stek ett prov och smaka av kryddningen. Smöra en 2 liters pastejform. Häll smeten i den. Täck med smörat papper och sedan folie.
       
    5. Grädda puddingen i vattenbad i ugnen i cirka 1 timme. Prova med sticka om puddingen är färdiggräddad.
       
    6. Dela granatäpplena och knacka ut kärnorna. Tärna kassler. Skiva blodpudding.
       
    7. Stek kasslern knaprig. Vänd i spenat i kasslern. Stek blodpuddingen i smör. Servera med lite skirat smör.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Vattenbad = Ställ formen i en större form till hälften fylld med vatten.

Det går också att använda färdig blodpudding. Då är tillagningstiden 15 minuter.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kassler- och kålrotspytt
Om oss