Blinis med löjrom (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Blinis med löjrom (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min( + 1 h 15 min )

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Antal portioner

    • 1.50 dl

      Bovetemjöl
    • 0.50 dl

      Vetemjöl
    • 1 styck

      Ägg
    • 1.50 dl

      Mjölk
    • 0.50 dl

      Gräddfil
    • 0.50 dl

      Öl (3.5%)
    • 25 gram

      Jäst (färsk)
    • 1 krm

      Salt
    •  

      Smör till gräddning
    • Tillbehör:
    • 200 gram

      Löjrom el. forellrom
    • 2 dl

      Crème fraiche/gräddfil
    • 1 styck

      Gul lök
    •  

      Gräslök?
  • Gör så här:
    1. Laga blinier enligt grundrecept smet.

      Sammanfattning:
      *Skilj på äggula & äggvita.
      *Ljumma mjölken (37 grader).
      *Rör ut jästen i en kopp med lite mjölk.
      *Vispa ut mjölet i resten av mjölken & öl.
      *Tillsätt jäst, salt, äggula, vispa.
      *Täck med duk, låt jäsa 1 tim el. mer.
      *Vispa äggvita till hårt skum.
      *Vänd ner äggvita & grädde.
      *Grädda på medellåg värme.
       
    2. Serveras varm med en matsked löjrom, eller forellrom, en matsked crême fraiche eller gräddfil och en sked finhackad lök.
      Blanda gärna lök med gräslök.

    Ger 3 blinier/portion 8 cm diameter, el. 2 à 12.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Grundrecept smet

Blinier/blinis/boveteplättar - grundrecept

Blinier/blinis/boveteplättar - grundrecept

  • 1 h 30 min
  • 8 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!

 

Blinis på ryskt vis serveras med smetana (rysk sur grädde), äkta rysk störkaviar och/eller med rökt lax i små bitar. Smetana finns inte att köpa, men kan enkelt lagas (kräver dock 3 dagars förberedelsetid).

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Blinis - grundrecept

Blinis - grundrecept

1 h 30 minEnkelt

Om oss