Blancherade rädisorBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Blancherade rädisor

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 styck

      Salladslök
    • 100 gram

      Spenatblad (färsk)
    • 2 knippe

      Rädisa
    •  

      Muskot (riven)
    •  

      Smör
    •  

      Salt (grovt havssalt)
  • Gör så här:
    1. Skala och hacka lök. Skiva salladslök.

    2. Fräs spenat, lök och salladslök i olivolja på medelvärme i ca 2 min utan att de tar färg. Häll över 2 msk vatten och riv över muskot. Tillsätt även en klick smör.

    3. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och tag sedan av från plattan. Lägg i rädisorna och låt dem ligga i kastrullen i 5 min.

    4. Tag upp rädisorna från kastrullen.
      Lägg dem och spenatblandningen på en tallrik och strö över havssalt.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Blanchera = koka kort tid, eller egentligen att lägga varan i kallt vatten som kokas upp, varefter varan tas ur. Förvälla är ett annat ord för att koka något mycket hastigt, men då lägger man varan i kokande vatten.

Kommentar
Om oss