BlåforellBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Blåforell

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Regnbåge (hel)
    • 2 liter

      Vatten till kokning
    • 1 dl

      Ättikssprit (12%)
    • 1 msk

      Strösocker
    • 2 blad

      Lagerblad
    • 15 styck

      Kryddpepparkorn
    • 2 msk

      Salt
    • Sås:
    • 3 st liten

      Schalottenlök
    • 2 dl

      Mjölk
    • 50 gram

      Smör
    • 1.50 tsk

      Majsstärkelse
    • Tillbehör:
    • 800 gram

      Potatis
  • Gör så här:
    1. Sås: Skala och finhacka lök. Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett i en stekpanna på medellåg värme 3-5 minuter.

    2. Tillsätt mjölk och majsstärkelse. Låt småkoka cirka 20 minuter. Tillsätt mot slutet lite mer majsstärkelse eller mjölk för lagom konsistens.

    3. Skala och koka potatis.

    4. Koka upp vatten med ättika och övriga ingredienser. Koka fisken i 10 minuter.

    5. Tag av kastrullen från plattan och lägg i fisken. Låt fisken ligga i spadet 5-10 minuter, tills köttet är genomkokt och lossar lätt från ryggbenet.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Citronsmak är vanligt i samband med fiskrätter. Men syrlighet förekommer även tack vare andra tillbehör, som t.ex. i rätten Passionerad hälleflundra pga syran i passionsfrukten. Ättika är ett annat sätt att syra maten, vilket skett för rätterna Ättiksströmming och Blåforell. Inte sällan kombineras s  LÄS MER
Kockens tips!

Blåforell är en klassisk recept. För att fisken skall bli ordentligt blå, som i orginalreceptet, måste fisken läggas levande i kokande vatten.

Kommentar
Om oss