Blåbärscheesecookie

Blåbärscheesecookie

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    10 Bitar

    • 20 styck

      Digestivekex
    • 150 gram

      Smör
    • Fyllning:
    • 1 styck

      Citron
    • 300 gram

      Färskost (slät, naturell)
    • 1 dl

      Strösocker
    • 1 msk

      Vaniljsocker
    • 1 msk

      Potatismjöl
    • 1 styck

      Ägg
    • Topping:
    • 120 gram

      Blåbär (färska)
    •  

      Florsocker till garnering
  • Gör så här:
    1. Krossa digestivekex i mixer eller lägg de i en plastpåse och mosa med handen. Smält smöret och blanda med smulorna, tryck ut blandningen en muffinsplåt med pappersformar så lossar kakorna lättare. Grädda botten i mitten av ugnen i 175 grader i 6 minuter.
    2. Vispa ihop ost, socker, vaniljsocker och potatismjöl. Tillsätt äggen, rivet skal av citronen och saften av halva citronen. Fyll formarna med ostmassan och tryck ner några blåbär. Baka mitt i ugnen i 175 grader i 20 minuter, täck formen med bakplåtspapper när den fått lite färg.
    3. Låt kakorna svalna, lossa försiktigt från formen och garnera med blåbär. Pudra över florsocker.

KOCK: Michael KrantzMichael Krantz

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Små men naggande goda cheesecakes.
Kommentar
Om oss