30 min
12 Ingredienser
Enkelt
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Antal portioner
600 gram
Ryggbiff150 gram
Champinjoner (färska)1 st stor
Gul lök2 dl
Crème fraiche1 msk
Tomatpuré1 msk
Senap (fransk osötad)1 msk
Citronjuice2 msk
Matfett till stekningSalt & peppar
3 dl
Långkornigt risGrönsallad
Saltgurka (inlagd)
KOCK: SpisaSpisa
Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu
Enligt originalet skall det vara oxkött i stroganoff, men förekommer numera med annat kött, t.ex. i korv stroganoff.
Greve Paul Stroganoff, rysk diplomat på 1800-talet, lär vara upphovsman. Enligt ryktet var han i Sibirien och köttet var så hårt fruset att det bara gick att hugga i bitar. Släkten Stroganoff = rik köpmannasläkt ända från början av 1400-talets Ryssland, senare adlad.