BasilikasåsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Basilikasås

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 st liten

      Schalottenlök
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 2 dl

      Vitt vin (torrt)
    • 2 dl

      Grädde
    • 1 kruka

      Basilika
    •  

      Smör
    •  

      Salt & vitpeppar
  • Gör så här:
    1. Skala och finhacka lök och vitlök.

    2. Fräs löken mjuk i lite matfett på medel­värme tills den är glansig (ej bränd).

    3. Häll på vin och grädde. Sänk till medellåg värme och låt såsen koka ihop till halva mängden.

    4. Mixa med mixerstav eller i matberedare och tillsätt en stor klick smör samt basilika.

    5. Smaka av såsen med salt och vitpeppar.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Servera den varm till kyckling-, fisk- eller skaldjursrätter. Lägg inte i basilika i kokande sås eller tidigare än vad som anges i receptet. Om basilika utsätts för hög värme så försvinner smaken.

Kommentar
Liknande recept
Om oss