Bakad potatis med räkfyllningBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Bakad potatis med räkfyllning

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 30 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Bakpotatis
    • 4 msk

      Smör
    •  

      Salt (grovt havssalt)
    • Fyllning:
    • 2 dl

      Crème fraiche
    • 400 gram

      Räkor (oskalade)
    •  

      Gräslök
    •  

      Grillkrydda (mex-mix)
  • Gör så här:
    1. Sätt på ugnen på 225°C.
      Borsta och skölj potatisen. Skala den inte.
      Picka några små hål med en gaffel.

    2. Lägg potatisen på ugnsgaller och baka den i cirka 1,5 timme eller längre. Känn med en sticka att den är klar.

    3. Skala räkorna. Hacka gräslöken.
      (Spara gärna en liten kvist till garnering).

    4. Skär ett kryss i varje potatis och tryck till från kortsidorna så att de öppnar sig. Lägg i smörklick, créme fraiche, hackad gräslök och räkor. Toppa med grillkrydda.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Var ute i god tid för att baka potatis! Man kan börja baka en timme eller mer tidigare än tänkt. Potatisen förstörs inte. Fyra timmar i ugnen = OK! Är man sent ute kan man t.ex. micra. Aluminiumfolie förlänger baktid.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Bakad potatis med räkfyllning
0 voting
Bakad potatis med bacon

Bakad potatis med bacon

1 h 30 minEnkelt

Om oss