Baguettebröd med soltorkad tomat

Baguettebröd med soltorkad tomat

  • 0 voting
    0Recension
    • 3 h

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    2 baguetter

    • 3.50 dl

      Vatten
    • 0.50 förp.

      Jäst blå (för matbröd)
    • 6 dl

      Fullkornsvetemjöl
    • 5 styck

      Soltorkade tomater
    •  

      Salt
    •  

      Mjöl till utbakning
    •  

      Flingsalt
  • Gör så här:
    1. Rör ut jästen i vattnet.
    2. Blanda ner mjölet och rör kraftigt i ungefär 5 minuter. 
    3. Låt brödet jäsa under bakduk i en timme.
    4. Häll i salt, tomater och arbeta ihop degen igen.
    5. Låt jäsa i ännu en timme.
    6. Sätt ugnen på 275 grader.
    7. Häll upp rejält med mjöl direkt på plåten/bakplåtspappret och häll över degen. Den skall vara lös. Dela den i två delar, den skall inte knådas utan bara formas. Strö över mer mjöl och snurra dem försiktigt. 
    8. Lägg på bakplåtspapper och jäs ca 20 minuter under duk.
    9. Skär försiktigt några skåror med vass kniv, strö lite flingsalt och sen in i ugnen. 
    10. Sänk värmen efter 10 minuter till drygt 175 grader. Grädda sen ytterligare 30-35 minuter.

KOCK: Kristin JohanssonKristin Johansson

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Med lite tidsplanering är detta ett perfekt bröd till det mesta. Prova utesluta tomaterna eller smaksätt brödet med något annat.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Focaccia med soltorkade tomater
Om oss