Bacondadlar (Nyårsentré)

Bacondadlar (Nyårsentré)

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 4 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Satser (à 16 st)

    • 8 styck

      Dadlar (torkade)
    • 8 skiva

      Bacon
    •  

      Tandpetare
    •  

      Matolja
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200°C.

    2. Dela dadlarna på mitten. Stora dadlar kan delas i tre eller fyra delar. Ta ut eventuella kärnor. Halvera bacon på tvären.

    3. Linda en skiva bacon runt varje dadeldel.
      Olja in en ugnssäker form. Lägg i dadlarna och häll en droppe olja på varje dadel.

    4. Sätt in i ugnen cirka 10 minuter, tills baconet blivit krispigt/knaprigt. Ta ut och servera med en tandpetare i varje dadel.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Ibland kan man köpa stora lätt torkade dadlar i lösvikt, vilket är att föredra. Det går också bra att steka i panna i stället för ugn.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Bacondadlar

Bacondadlar

20 minEnkelt

0 voting
Bacondadlar (plockmat)
Om oss