Avancerad sojasåsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Avancerad sojasås

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 st liten

      Schalottenlök
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 1 msk

      Ingefära (färskriven)
    • 1 msk

      Jordnötsolja
    • 1 dl

      Soja (indonesisk söt)
    • 2 styck

      Kryddnejlika
    • 1 tsk

      Koriander (mald/stött)
    • 1 tsk

      Kanel (mald)
    • 1 tsk

      Svartpeppar (nymald)
    • 2.50 dl

      Vatten
    • 2 tsk

      Farinsocker (brun)
  • Gör så här:
    1. Skala och hacka lök, vitlök och ingefära.

    2. Fräs lök, vitlök och ingefära i en stekpanna på medelvärme i några minuter, tills löken är glasig och mjuk (ej bränd).

    3. Tillsätt kryddor, vatten, socker och soja. Koka ihop såsen till sirapsliknande konsistens i cirka 10 minuter. För tunnare sås koka cirka 5 minuter.

    4. Sila såsen.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Passar t.ex. till fisk, gärna asiatiska rätter. Intressant smakvariant även till skaldjur.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Enkel sojasås

Enkel sojasås

15 minEnkelt

Om oss