Asiatiska revbensspjäll med sojasås

Asiatiska revbensspjäll med sojasås

  • 0 voting
    0Recension
    • 3 h

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1 kilo

      Revbensspjäll (tjocka)
    • 2 styck

      Gul lök
    • 1 styck

      King solo (vitlök)
    • 3 styck

      Citrongräs
    • 2 dl

      Soja
    • 1 styck

      Chilifrukt (röd)
    • 2.50 liter

      Vatten till gryta
    • 300 gram

      Vattenkastanjer (burk)
    • 300 gram

      Sojaböngroddar (burk)
    • 1 msk

      Matolja
    •  

      Salt & peppar
    • 3 dl

      Jasminris
  • Gör så här:
    1. Skala lök och vitlök. Stöt citrongräs lite. Lägg alla ingredienser i en kastrull. Häll på vatten så det täcker. Lägg på ett lock. Koka på svag värme tills benet släpper från köttet, 2-3 timmar.

    2. Ta upp köttet. Koka ihop buljongen till hälften.

    3. Koka ris enligt instruktioner på paketet.

    4. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek groddar och vattenkastanjer. Smaka av med salt och peppar.

    5. Skär upp spjällen och servera med alla tillbehören.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är oftast smakrika. En salt köttbit t.ex. kassler eller rimmad fläsklägg kombineras gärna med smakrika tillbehör som senap, äppelmos o.d. Kött och tillbehör är oftare kraftfulla än magra, men kan vara magert vi  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Koreanska revbensspjäll
Om oss