Ättiksströmming - inlagd strömmingBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Ättiksströmming - inlagd strömming

  • 0 voting
    0Recension
    • 5 min( + 24 h )

    • 14 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Sill/strömming (filéer)
    • 3 msk

      Persilja (finhackad)
    • 2 styck

      Rödlök
    • 1 styck

      Morot (liten)
    • 1 knippe

      Dill
    • 4 blad

      Lagerblad
    • 1 msk

      Svartpeppar (grovmald)
    • 2 dl

      Ättikssprit
    • 5 styck

      Kryddpepparkorn
    • 2 dl

      Strösocker
    • 6 dl

      Vatten
    •  

      Rågmjöl (grovt)
    •  

      Salt
    •  

      Smör till stekning
  • Gör så här:
    1. Salta och peppra strömmingsfiléerna och strö över den hackade persiljan. Vänd filéerna i rågmjöl och stek dem sedan i smör på medelhög värme tills de får en gyllenbrun färg. Låt svalna.
       
    2. Skär moroten och löken i skivor och lägg i en skål. Blanda ner dill, kryddor, ättikssprit, vatten och socker.  Rör tills sockret har smällt.
       
    3. Lägg strömmingen på ett fat eller i en skål och slå över ättiksblandningen. Låt stå i kylskåp i minst ett dygn innan servering.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Typiska syrliga råa fiskrätter är ceviche, en sorts fiskrätt med urgamla anor från Peru och Ecuador. Det är traditionellt rå fisk som i stället för att kokas, marineras med starkt syrliga citrusjuicer. Ceviche är i allmänhet magra, kalorif  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Ättiksströmming

Ättiksströmming

5 minEnkelt

0 voting
Inlagd löksill

Inlagd löksill

10 minEnkelt

Om oss