Asiatisk gryta med blomkål (vegetarisk)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Asiatisk gryta med blomkål (vegetarisk)

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1 styck

      Blomkål
    • 4 styck

      Morot (liten)
    • 1 styck

      Gul lök
    • 2 tsk

      Currypasta (röd)
    • 0.50 tsk

      Gurkmeja (mald)
    • 1 styck

      King solo (vitlök)
    • 400 gram

      Krossade tomater
    • 400 gram

      Kokosmjölk
    • 2 dl

      Yoghurt (turkisk)
    • 225 gram

      Bladspenat (färsk)
    • 1 kruka

      Koriander (färsk)
    • 2 msk

      Matolja
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 3 dl

      Basmatiris
  • Gör så här:
    1. Koka ris enligt anvisning på paketet.

    2. Skala och skiva lök. Skala och finhacka vitlök. Skala och slanta morot. Bryt blomkål i buketter. Hacka koriander.

    3. Fräs lök, vitlök, curry och gurkmeja på medelvärme utan att bränna. Tillsätt morot och blomkål och rör om.

    4. Tillsätt tomat, kokosmjölk och yoghurt. Låt puttra på svag värme cirka 15 minuter.

    5. Vänd ner spenat. Salta och peppra. Strö över koriander.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Starkt kryddade rätter är inte så vanligt i Skandinavien, men ökar tack vare utländskt inflytande. Med kryddigt avses i första hand kryddheta rätter, vilket skapas med chili, pepparrot, kryddpeppar e.d., men mildare kryddiga måltider kan ing&ari  LÄS MER
Kockens tips!

Servera med yoghurt vid sidan om till de som tycker att det är starkt.

Kommentar
Om oss