Arcadian shrimpsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Arcadian shrimps

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 500 gram

      Tigerräkor (kokta)
    • 1 styck

      Gul lök
    • 2 styck

      Kabanoss (svensk)
    • 4 stjälk

      Stjälkselleri
    • 4 msk

      Hollandaisesås
    •  

      Kajennpeppar (röd)
    •  

      Salt
    • Tillbehör:
    • 3 dl

      Långkornigt ris
    •  

      Tigerräkor ett miljöhot >
  • Gör så här:
    1. Djufrysta räkor tinas och okokta räkor kokas några minuter tills de är röda. Det finns färdigkokta och djupfrysta att köpa i handeln.

    2. Koka ris enligt anvisning på förpackning.

    3. Skala och hacka lök. Fräs löken i lite matfett på medel­värme några minuter i en panna, tills löken mjuknat.

    4. Skär under tiden kabanos och celleri i tunna skivor. Tillsätt dem i pannan och höj temperaturen något. Låt steka cirka 5 minuter tills allt är ordentligt varmt. Smaka av med kajennpeppar och salt.

    5. Tillsätt hollandaise i pannan och lägg i räkorna. Låt bli varmt, men inte mer. Räkorna blir sega av för mycket värme.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Skaldjur förekommer ofta som del av en smakrik rätt, eller så är tillbehören smakrika. Smakrikedomen är ofta stor, salt, surt, sött och kryddigt huller om buller. Så snart många smaker finns representerade i maträtten, blir   LÄS MER
Kockens tips!

Arcadian var en stad i norra Canada som befolkades av fransmän. I mitten på 1700-talet drevs de bort av engelsmän, varvid vissa flyttade till Louisiana (New Orleans) i södra USA och skapade senare det s.k. Cajunköket (se vidare i Gastro).

Kommentar
Om oss