Aprikos- och hasselnötsbrödBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Aprikos- och hasselnötsbröd

  • 0 voting
    0Recension
    • 2 h

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    2 Antal limpor

    • 5 dl

      Vatten
    • 50 gram

      Jäst (färsk)
    • 8 dl

      Dinkelmjöl
    • 4 dl

      Rågmjöl
    • 1 msk

      Salt
    • 20 gram

      Smör
    • 1 dl

      Hasselnötter
    • 1 dl

      Russin
    • 1 dl

      Torkade aprikoser
  • Gör så här:
    1. Låt smöret bli rumsvarmt.
      Värm vattnet fingervarmt (37°C).
      Rör ut jästen i vattnet.

    2. Tillsätt mjöl, salt och smör.
      Knåda väl eller kör i degblandare i 3 min.

    3. Grovhacka nötter och aprikoser. Tillsätt detta och russin i degen. Blanda väl igen.
      Låt jäsa i bunke med duk över i 30 min.

    4. Knåda ihop degen. Låt jäsa i 30 minuter.

    5. Ta upp degen och knåda ihop den igen.
      Dela degen. Forma limpor.
      Lägg över på smord plåt.
      Låt jäsa under duk i 50 minuter.
      Sätt ugnen på 220°C.

    6. Grädda i ugnen i 30 minuter.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSANDE RÖROR

Kikärtsröra - en variant av hummus

Kikärtsröra - en variant av hummus

  • 10 min
  • 10 Ingredienser
  • Enkelt
Kommentar
Liknande recept
Om oss