Äppelpaj (smulpaj)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Äppelpaj (smulpaj)

  • 1 voting
    1Recension
    • 45 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Antal bitar (8/paj)

    • Deg smulpaj:
    • 1.50 dl

      Vetemjöl
    • 1.50 dl

      Havregryn
    • 2 msk

      Strösocker
    • 100 gram

      Smör el. margarin
    •  

      Pajform (22-25 cm)
    • Fyllning:
    • 3 styck

      Äpple (syrligt)
    • 0.50 msk

      Kanel (mald)
  • Gör så här:
    1. Smuldeg: Smält matfett i en kastrull.
      Rör ner socker, vetemjöl och havregryn i en bunke och blanda väl.
       
    2. Paj: Sätt ugnen på 225°C.

      Skala (ej nödvändigt), kärna ur och skär äpplen i klyftor. Fyll botten på en ugnssäker form med äppelklyftorna.
      Strö över socker och kanel.
      Strö smuldegen över.
       
    3. Grädda mitt i ugn i cirka 15-20 minuter, tills smuldegen fått fin färg.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

PASSAR TILL

Bärpaj (smulpaj)

Bärpaj (smulpaj)

  • 45 min
  • 11 Ingredienser
  • Enkelt
Krämig vaniljsås (efterrättssås)

Krämig vaniljsås (efterrättssås)

  • 25 min
  • 5 Ingredienser
  • Enkelt
Rabarberpaj (smulpaj)

Rabarberpaj (smulpaj)

  • 35 min
  • 11 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!

Kanel kan bytas ut mot citronskal eller citronjuice. Potatismjöl behövs inte om pajen fylls med äpplen. Potatismjöl gör att bär inte saftar sig så mycket. Ju lösare, saftigare bär desto mer potatismjöl.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Smulpaj - grundrecept
1 voting
Bärpaj (smulpaj)

Bärpaj (smulpaj)

45 minEnkelt

Om oss