Äppelpaj med russin, muscovado och romBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Äppelpaj med russin, muscovado och rom

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    12 Antal bitar

    • Pajdeg:
    • 100 gram

      Smör
    • 3 dl

      Vetemjöl
    • 1 msk

      Strösocker
    • 2 msk

      Vatten
    • Fyllning:
    • 5 styck

      Äpple (fast sort)
    • 1 dl

      Muscovadosocker
    • 1 dl

      Russin
    • 2 msk

      Mörk rom
    • Deg smulpaj:
  • Gör så här:
    1. Knåda ihop pajdegen. Låt stå kallt en timme.

    2. Skala och skär ner äpplen i lite mindre bitar. Hetta upp en stekpanna. Lägg i smör, äpplen, russin och socker. Låt smälta ihop i ett par minuter. Slå på rom. Låt koka in. Tag upp och låt kallna.

    3. Sätt ugnen på 200°C. Nyp ihop smuldegen.

    4. Kavla ut pajdegen. Klä en form cirka 24 cm i diameter. Låt stå kallt i minst 20 minuter.

    5. Förbaka pajskalet i 5 minuter. Fyll sedan skalet med äpplena. Smula över smuldegen. Sätt in i ugnen igen i 10-15 minuter tills smulorna fått färg.

    6. Servera med lite lättvispad grädde, gärna smaksatt med lite rom.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kombinationen sötma och syra ger intressanta smakupplevelser. Kalorimängden varierar från låg till hög.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Frasvåfflor med rom
Om oss