Äppelkaka med kardemumma och citronBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Äppelkaka med kardemumma och citron

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    12 Bitar

    • 6 styck

      Ägg
    • 5 dl

      Strösocker
    • 9 dl

      Vetemjöl
    • 3 msk

      Bakpulver
    • 2 msk

      Vaniljsocker
    • 150 gram

      Smör
    • 2 dl

      Mjölk
    • 5 styck

      Äpple
    • 2 styck

      Citron
    • 1 msk

      Kardemumma (krossad)
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C.
       
    2. Smält smör och blanda med mjölk. Vispa ägg och socker poröst. Blanda alla torra ingredienser. Riv skalet från citron.
       
    3. Blanda alla ingredienser. Lägg bakplåtspapper i en långpanna. Häll smeten i långpannan.
       
    4. Kärna ur och skiva äpplen. Tryck ner skivorna lätt i smeten. Grädda i cirka 25 minuter.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
Om oss