Apelsinrisotto med mascarpone och nötter

Apelsinrisotto med mascarpone och nötter

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 200 gram

      Carnaroliris
    • 4 styck

      Apelsin
    • 5 dl

      Apelsinjuice (färsk)
    • 0.50 dl

      Strösocker
    • 1 styck

      Kanelstång
    • 50 gram

      Mascarpone
    • 1 dl

      Hasselnötter
    •  

      Vaniljglass
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200°C.

    2. Koka upp juice, socker, kanelstång och ris. Rör hela tiden. Koka sakta under ständig omrörning tills riset börjar kännas mjukt, tar 15-20 minuter.

    3. Filea apelsiner (skär bort den genomskinliga hinnan på klyftorna). Rosta nötter i ugnen cirka 8 minuter. Lägg nötterna i en kökshandduk. Gnugga tills skalet släpper.

    4. Fiska upp kanelstången. Blanda i mascarpone i riset. Lägg upp risotton. Strö över nötterna och apelsiner.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kombinationen sötma och syrlighet ger välsmakande intressanta efterrätter. Större portioner kan kännas väl mäktigt varför portionsmängden med fördel kan begränsas. Rätterna är som regel kaloririka.  LÄS MER
Kockens tips!

Det här är en lite lyxigare variant på efterrätten apelsinris, kokt som en söt risotto. Servera den varm med en god vaniljglass. Känns riktigt lyxigt.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Familjesemla med cocos och nötter
Om oss