Apelsinbakad lax & svart bönsallad med rosmarin & mandel

Apelsinbakad lax & svart bönsallad med rosmarin & mandel

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 400 gram

      Laxsida
    • 1 msk

      Skal från apelsin
    • 400 gram

      Svarta bönor burk (sköljda)
    • 1 st liten

      Schalottenlök
    • 40 gram

      Sötmandel (hackad)
    • 12 styck

      Tomater (kvist-)
    • 3 kvist

      Rosmarin (färsk)
    • 4 dl

      Rucolasallat
    • 0.25 msk

      Olivolja
    • 1 msk

      Balsamvinäger
    •  

      Havssalt
    •  

      Svartpeppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200°C.

    2. Tvätta och finriv apelsinskal. Skär laxsidan i 4 fina bitar. Lägg i en ugnsäker form. Gnid in ovansidan av laxen med apelsinskal. Salta och peppra. Stek i mitten av ugnen 10-12 minuter.

    3. Spola av svarta bönor i en sil under rinnande vatten. Finhacka schalottenlök och sötmandel. Halvera kvisttomater. Finhacka rosmarin. Blanda alltsammans med rucolasallad, olivolja, balsamvinäger, havssalt och svartpeppar. Låt dra i 5 minuter.

    4. Lägg upp den nystekta laxen tillsammans med bönsalladen. Garnera med rivet apelsinskal och lite av mandeln. Servera.

KOCK: Nina EkelöfNina Ekelöf

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Neutrala rätter saknar inte smak, men de har ingen tydlig enskild smak. Rätterna kan vara svåra att avskilja från andra smakgrupper. Avgörande är som regel att inte tillbehören har någon utpräglad smak. Fisken har som regel neutral, mild s  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Grillad bönsallad

Grillad bönsallad

20 minEnkelt

Om oss