Annes yoghurtlimpaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Annes yoghurtlimpa

  • 0 voting
    0Recension
    • 3 h

    • 6 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Antal bröd

    • 25 gram

      Jäst (färsk)
    • 5 dl

      Vetemjöl
    • 2 dl

      Vetegroddar
    • 1 msk

      Salt
    • 5 dl

      Yoghurt (naturell)
    • 1 dl

      Sirap (mörk)
  • Gör så här:
    1. Värm yoghurten fingervarm, 37ºC.

    2. Smula jästen i en bunke. Tillsätt yoghurt och rör om så att jästen löser sig.

    3. Tillsätt övriga ingredienser. Blanda och bearbeta/knåda väl. Låt jäsa under duk i 30 minuter.

    4. Knåda degen lätt på mjölat bord. Smöra brödform, eller lägg bakplåtspapper i formen. Lägg i degen. Låt jäsa under duk i 20 minuter.

    5. Sätt ugnen på 175ºC.

    6. Grädda i ugn i 1 1/2 timme. Testa med att sticka i en trästicka i brödet, stickan skall kännas torr.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Saltmängden är ganska hög, men ger karaktär åt brödet. Det går bra att minska mängden om du är aktsam om hur mycket salt du äter. Enligt Livsmedelsverket äter svensken dubbelt så mycket salt i snitt än vad som rekommenderas. För mycket salt anses ohälsosamt ur hjärt- och kärlsynpunkt.

Kommentar
Liknande recept
1 voting
Ulrikas yoghurtlimpa

Ulrikas yoghurtlimpa

1 h 15 minEnkelt

0 voting
Annes grötkrydda

Annes grötkrydda

8 minEnkelt

Om oss