Annes julinspirerade halstrade gladlaxBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Annes julinspirerade halstrade gladlax

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 styck

      Rödlök
    • 2 cm

      Ingefära
    •  

      Smör-olivolja till stekning
    • 1 dl

      Rött vin
    • 0.50 dl

      Balsamvinäger
    • 1 tsk

      Sambal oelekpasta
    • 1 msk

      Sirap (ljus)
    • 1 styck

      Stjärnanis
    • 1 styck

      Grönkål (färsk)
    • 300 gram

      Laxfilé (färsk)
  • Gör så här:
    1. Skala och skiva rödlök.
      Skala och finhacka eller finriv ingefära. Skär laxen i portionsbitar utan skinn.
       
    2. Hetta upp smör+matolja i panna på medelvärme och fräs lök med ingefära cirka 5 minuter tills mjuk och glansig.
       
    3. Tillsätt vin, balsamvinäger, sambal oelek, sirap och stjärnanis. Låt småkoka i 15 min.
       
    4. Strimla grönkål och tillsätt detta i pannan den sista minuten.
       
    5. Hetta upp grillpanna på högsta värme och halsta laxen (utan matfett) 1-2 minuter på var sida (1 minut = lätt rå innuti).
       
    6. Lägg upp laxen och rödlöksröran över.

KOCK: Rent-a-ChefRent-a-Chef

Uppdragsgivare:www.rentachef.nuwww.rentachef.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrika fiskrätter har flera tydliga grundsmaker och kan innehålla speciellt smakrika tillbehör vilket ger smakrikedom. Kraftfull blir rätten t.ex. om den består av fet fisk och kaloririka tillbehör. Hasselsmörbakad laxfilé är en ganska kraftfull rätt med sammansatt smakupplevelse och ett typiskt r  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Annes grötkrydda

Annes grötkrydda

8 minEnkelt

2 votings
Annes kladdkaka

Annes kladdkaka

30 minMedel

Om oss