ÅngbåtslökBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Ångbåtslök

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 4 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 5 styck

      Gul lök
    • 2 dl

      Vatten
    • 2 msk

      Oxfond (konc.)
    •  

      Matfett till stekning
  • Gör så här:
    1. Skala och skiva lök, samt dela på ringarna.

    2. Bryn löken i rikligt med matfett (smör) på medelhög värme ca 10 min, tills den fått fin brun färg. Vänd löken då och då.

    3. Tillsätt vatten och oxfond och och koka bort all vätska.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Behöver man mycket lök till maten med extra smak kan ångbåtslök rekommenderas.

Namnet från rätten Ångbåtsbiff, som serveras med denna lök.

Kommentar
Om oss