Almejas a la marinera - hjärtmusslor i vin (plockmat)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Almejas a la marinera - hjärtmusslor i vin (plockmat)

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 förp.

      Hjärtmusslor
    • 2 msk

      Vetemjöl
    • 3 dl

      Vitt vin (torrt)
    • 2 styck

      Chilifrukt
    • 0.50 knippe

      Persilja
    • 3 msk

      Olivolja
    •  

      Salt & peppar
    • 1 styck

      Citron
  • Gör så här:
    1. Tvätta musslorna i en bunke med saltat vatten och lite mjöl. Låt ligga cirka 10 min (så att de "spottar" ut sanden). Upprepa gärna proceduren.

    2. Skala och finhacka chili och persilja.

    3. Stek chili och persilja med olivolja i en kastrull på medellåg värme i ca 1 min.

      Tillsätt musslorna och häll över vinet.
      Låt koka på högsta värme i 3 min (eller tills musslorna öppnar sig). Salta och peppra.

    4. Lägg upp på fat och servera tillsammans med en citronskiva.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Gryta a la fiskmix
Om oss