Älgrullader med potatispuré, brynt smör och brysselkål

Älgrullader med potatispuré, brynt smör och brysselkål

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 30 min

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Älgytterlår
    • 8 styck

      Ansjovisfiléer (rensade)
    • 1 msk

      Grov dijonsenap
    • 2 dl

      Rött vin
    • 1.50 msk

      Kalvfond (konc)
    • 3 dl

      Vatten
    • 1 dl

      Grädde
    • 2 msk

      Smör till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • 600 gram

      Potatis (mjölig sort)
    • 50 gram

      Smör
    • 3.50 dl

      Mjölk
    • 200 gram

      Brysselkål
    •  

      Persilja
  • Gör så här:
    1. Skär kött i tunna skivor. Lägg ut köttet. Stryk på tunt med senap. Lägg på anjovis. Rulla ihop. Stick igenom en naturell tandpetare eller dylikt.

    2. Bryn rulladerna i smör. Slå på vin, vatten och fond. Låt koka sakta under lock tills rulladerna lätt släpper från tandpetaren.

    3. Tag upp rulladerna. Slå i grädde. Reducera till ungefär hälften.

    4. Skala potatis. Koka den. Bryn smör i en panna tills den doftar gott av hasselnötter. Värm mjölk.

    5. Häll av vattnet på potatisen. Pressa den. Tillsätt det brynta smöret och mjölken. Rör slätt. Smaka av med salt och peppar.

    6. Koka upp lättsaltat vatten. Rensa brysselkål. Koka den i cirka 1 minut. Smält smör i en panna. Lägg i brysselkålen. Sväng den i smöret. Krydda med salt och peppar. Avsluta med persilja.

    7. Skumma gärna upp såsen lite med hjälp av en stavmixer innan du serverar.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Vilträtter är som regel mager, smakrik mat. Köttet, liksom tillbehören är mer eller mindre smakrika. Rådjurs- och hjortkött har mild viltsmak, medan älg, björn och vildsvin har kraftigare viltsmak. Serveras söta tillbehör till maten kla  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss