Äggröra med rökt skinka, fårfiol el. renkött

Äggröra med rökt skinka, fårfiol el. renkött

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 6 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    2 Antal portioner

    • 200 gram

      Rökt skinka
    • 8 styck

      Ägg
    • 1.50 dl

      Mjölk
    • 2 msk

      Smör
    • 5 kvist

      Timjan (färsk)
    • 1 tsk

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skär skinkan i skivor, strimlor eller tärningar. Hacka timjan eller annat kryddgrönt.

    2. Rör samman ägg mjölk och kryddor. Kryddgrönt kan blandas i röran eller användas som garnering.

    3. Smält lite matfett i panna på medevärme. Häll smeten i pannan och rör sakta med en trägaffel i botten av pannan, så att lös smet stannar.

    4. Ta av pannan och rör ner 1 msk matfett. Blanda i skinktärningar eller lägg bredvid. Krydda med nymald peppar och kryddgrönt.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Som alternativ till skinka passar rökt fårfiol, rökt renkött eller annat rökt kött. Beräkna ca 50 gram kött per portion.

Kommentar
Liknande recept
Om oss