Äggröra med ål (el. lax, böckling)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Äggröra med ål (el. lax, böckling)

  • 1 voting
    1Recension
    • 20 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 20 cm

      Ål (rundrökt)
    • 8 styck

      Ägg
    • 1.50 dl

      Standardmjölk
    • 2 msk

      Smör
    • 1 knippe

      Gräslök
    • 0.50 krm

      Salt
    •  

      Svartpeppar för smaksättn.
  • Gör så här:
    1. Dela ålen i 5 cm långa bitar. Ta av skinnet. Skär ut 4 filéer ur varje bit, avlägsna benet.

    2. Finhacka gräslök.

    3. Laga äggröra. Blanda ägg, mjölk, salt och peppar.

    4. Smält lite smör i panna på medellåg värme. Häll i smeten och rör om med trägaffel tills all äggsmet stannat sig (stelnat).

    5. Tag av pannan och rör ner resten av smöret. Krydda med salt och peppar och garnera med gräslök.

    6. Äggröran serveras varm eller kall.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Äggröra med ål är en klassisk skånsk rätt.
Alternativ till ål är t.ex. rökt lax, böckling eller rökt fisk.

Kommentar
Liknande recept
Om oss