Ägghalvor med makrillsröra (plockmat)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Ägghalvor med makrillsröra (plockmat)

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 6 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    14 Antal ägghalvor

    • 7 styck

      Ägg
    • 200 gram

      Makrillfilé (varmrökt)
    • 0.50 kruka

      Basilika
    • 0.50 styck

      Citron
    • 1 dl

      Crème fraiche
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Koka äggen i 6 minuter. Skölj dem i kallt vatten och skala.

    2. Dra av skinnet från markrillen. Dela köttet i små bitar med fingrarna. Lägg i en bunke.

    3. Finhacka basilika och lägg i bunken. Pressa ner citronjuice. Tillsätt crème fraiche och blanda. Smaka av med salt och peppar.

    4. Halvera äggen. Lägg på markrillblandning.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Ägghalvor med makrillsröra
Om oss