Ägg i bästa form med kantarellerBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Ägg i bästa form med kantareller

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Ägg
    • 200 gram

      Kantareller (färska)
    • 100 gram

      Purjolök
    • 100 gram

      Hårdost
    •  

      t.ex. Gruyère
    • 3 dl

      Vispgrädde
    •  

      Matfett (smör)
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200 grader.
      Sätt in en ugnsplåt.
      Skär svampen i små bitar.
      Skär purjolök i tunna skivor.
      Riv eller skiva hårdost.
      Smöra in små runda ungssäkra formar.

    2. Stek svampen utan matfett i panna på medelvärme, tills all vätska försvunnit.
      Tillsätt matfett och höj värmen något.
      Tillsätt purjolöken och stek några minuter.

    3. Häll lite grädde i botten på formarna, sedan svamp och purjo. Lägg på ost och knäck ett ägg ovanpå. Fyll på med grädde.
      Salta och peppra lätt.

    4. Sätt in formarna i ugnen på den varma plåten i 15-18 minuter om gulan önskas rinnig och i 20-25 min för hård gula.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
Om oss