Ädelfyllda champinjonhattar (drinktilltugg)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Ädelfyllda champinjonhattar (drinktilltugg)

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    6 Antal portioner

    • 24 st stor

      Champinjoner (färska)
    • 100 gram

      Mögelost (gorgonzola)
    • 1 msk

      Citronjuice
    • 1.50 msk

      Grädde
    • 0.50 dl

      Persilja (finhackad)
    • 50 gram

      Valnötskärnor
    • 1 krm

      Svartpeppar (grovmald)
    •  

      Ger 4 st/portion
  • Gör så här:
    1. Bryt av svampfoten så att det bildas ett fördjupning i hatten. Ställ hattarna med den kupade sidan nedåt i en ugnssäker form. Sätt ugnen på 225 grader C.

    2. Hacka nötter och hacka persilja.

      Finhacka svampfötterna.
      Pressa citronsaft och blanda med hacket.

      Mosa ost med en gaffel och blanda med grädde. Krydda med peppar.

      Blanda ostmos med svamphack, hackad persilja och hackade nötter.

    3. Fördela blandningen i svamphattarna.
      Gratinera mitt i ugnen i 7-10 min.
      Servera svamparna lätt avsvalnade.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Variera gärna hattfyllningen med olika ostsorter och andra ingredienser.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Oststänger (drinktilltugg)
Om oss