Adana Kebab

Adana Kebab

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 18 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 500 gram

      Lammfärs
    • 1 st liten

      Ägg
    • 4 msk

      Matlagningsyoghurt
    • 0.75 dl

      Ströbröd
    • 2 styck

      Schalottenlök
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 1 tsk

      Spiskummin (mald)
    • 0.50 tsk

      Kardemumma (mald)
    • 0.50 styck

      Chilifrukt (röd)
    • 1 tsk

      Gurkmeja (mald)
    • 2 cm

      Ingefära
    • 1 knippe

      Persilja
    •  

      Salt & peppar
    • Sås:
    • 0.50 dl

      Olivolja
    • 1 tsk

      Kummin (mald)
    • Tillbehör:
    • 2 styck

      Tomater
    •  

      Blandsallat
    • 4 skiva

      Ljust matbröd
  • Gör så här:
    1. Blötlägg spett. Skala och finhacka lök och schalottenlök. Finhacka chili och persilja. Riv ingefära. Halvera tomater.

    2. Blanda alla ingredienser till spetten i en bunke till en slät färs. Trä på spett.

    3. Värm en grillpanna eller tänd grillen. Grilla spetten färdiga. Grilla tomat.

    4. Skala och pressa vitlök. Blanda med yoghurt, olivolja och kummin. Smaka av med salt och peppar.

    5. Servera spetten med yoghurtsås, grillad tomat, bröd och lite sallad.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är emellanåt kryddiga, heta anrättningar. Vanligtvis har de kryddats med chili vilket är vanligt i mexikansk mat. Vi svenskar föredrar av tradition mildare men ändå karaktärsfulla rätter, varför de flesta köttf  LÄS MER
Kockens tips!

Magnus: Kebab har tyvärr blivit synonymt med skräpmat här i Sverige, men ät en riktig turkisk kebab, Det är fantastiskt och man förstår varför Karl XII blev så förtjust i det turkiska köket så han tog det med sig till Sverige.

Kommentar
Om oss